Nieuwsbrief 6, november 2016

Voorlopig ontwerp hospice

Er is een architect aangetrokken die een voorlopig ontwerp heef gemaakt van het gebouw waar het hospice gerealiseerd zal worden. De aangewezen locatie is de voormalige basisschool in Nieuwe Wetering aan de Noordveenweg. Er kan veel materiaal worden hergebruikt; de huidige fundering, vloeren en balkenconstructie zijn het uitgangspunt voor de ‘verbouwing’. Hierdoor kan er een toekomstbestendig gebouw worden neergezet op een bestaande basis.

Het is de bedoeling dat mei 2017 de bouw start en dat het hospice medio 2018 klaar is voor gebruik. Hieronder zie je een van de sfeerbeelden van het te realiseren hospice.

artist impression door MOVE urban architecture

Start werving fondsen en vrijwilligers

Nu het voorlopig ontwerp er ligt en er gesprekken gaande zijn over de bouw van het hospice, gaat ook de fondsenwerving actief van start. Dit begint met een voorlichtingsavond voor het Comité van Aanbeveling op dinsdag 15 november.

Vrijwilligers

Er hebben zich al meerdere vrijwilligers spontaan aangemeld. Medio 2017 zal een informatiebijeenkomst gehouden worden voor geïnteresseerden. Eind 2017 / begin 2018 start een korte opleiding voor de vrijwilligers. Om vrijwilliger te worden in het hospice is geen achtergrond in de zorg nodig. Tijd en ruimte in hoofd en hart is vooral belangrijk. Om het project te laten slagen zijn 60 tot 70 vrijwilligers nodig die minimaal 4 uur per week beschikbaar zijn.

Mocht u iemand kennen die interesse heeft om vrijwilliger te worden bij Hospice Amandi of heeft u zelf interesse, dan kunt u contact opnemen met coördinator Jenny van Velzen via info@hospiceamandi.nl.

Donaties

Bloementeam
Tijdens de jaarlijkse braderie in Oude Wetering heeft het ‘bloementeam’ bij De Spreng bloemen en bloemstukjes verkocht voor een goed doel. Hierdoor kon op 15 september een cheque van maar liefst      € 1.500,- worden overhandigd aan Hospice Amandi. Leni Noordam, Wilma Vergunst, Yvonne Renee, Nel Kroon, Irene Pathuis, Annette van Tol, Marije van Schie en Dicky de Jong; bedankt voor de inspanningen en de mooie donatie.

Uitvaartvereniging St. Barbara
Op 16 september is er een presentatie gehouden voor de Uitvaartvereniging St. Barbara. Bij de presentatie waren 50 leden aanwezig. Na afloop werden we verrast met een cheque van € 250,-, bestemd voor de realisatie van het hospice.

Donatie Mevrouw van Zoen
Mevrouw van Zoen heeft bij de viering van haar 103e verjaardag een bijdrage gevraagd voor het hospice. Zij heeft hiermee een bedrag van € 350,- gedoneerd. Helaas is Mevrouw van Zoen inmiddels overleden. Toch willen wij onze waardering uitspreken voor deze donering.

Naast deze donaties hebben we ook andere bijdragen ontvangen. We willen graag alle gevers bedanken voor de donaties en voor hun vertrouwen in het hospice. Wilt u ook het hospice steunen? Klik hier voor meer informatie.

Coördinator hospice

Per 1 september is Jenny van Velzen aangenomen als coördinator van Hospice Amandi. Zij zal zich bezig houden met alle coördinerende taken zoals wet- en regelgeving, voorbereiding van de te leveren zorg, werven en trainen van vrijwilligers, communicatie etc. etc. Ook is zij de contactpersoon voor Hospice Amandi. U kunt haar bereiken op maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 12.00 uur op telefoonnummer 06-21 92 42 71 of per email via info@hospiceamandi.nl. Wij zijn blij dat we Jenny als coördinator in ons team mogen verwelkomen.

Interview Comité van Aanbeveling

Uit het interview met Ds J. W. van Schaik, predikant van de Dorpskerk in Woubrugge: “De vraag is: Hoe wil je je laatste  fase beleven. Wat is stervenskunst? De sfeer, de zorg, het klimaat in een hospice dragen eraan bij dat je aan sterven toekomt.”  Klik hier om het hele interview te lezen.