Nieuwsbrief 1, januari 2017

Op de goede weg

Het wordt een belangrijk jaar voor de Stichting Hospice Amandi. Alle lichten voor de bouw van het hospice in Nieuwe Wetering staan op groen. Wat nog ontbreekt is voldoende geld.
Voorzitter Wim Sleeuw: “Het bouwen en inrichten van een hospice kost veel geld. Alleen al de inrichting en medische voorzieningen kosten samen 100.000 euro. Medische apparatuur is nou eenmaal duur”.
“Voor het hospice hebben we 400.000 euro eigen geld nodig om de rest van het benodigde bedrag bij een bank te kunnen lenen. Er is inmiddels 180.000 euro binnen/toegezegd, dus we zitten op de goede weg. We gaan door met het inzamelen van geld en hopen daarbij op de hulp van het bedrijfsleven en zo veel mogelijk inwoners van Kaag en Braassem. Zodra er genoeg geld is, kan een aannemer worden ingeschakeld. We streven ernaar het hospice medio 2018 te openen”, aldus huisarts Sleeuw.

Een afbeelding van de toekomstige gastenkamer

Klussenteam Alkemade helpt

Het Klussenteam Alkemade, onderdeel van Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Kaag en Braassem, heeft de Stichting Hospice Amandi aangeboden in de toekomst hulp te verlenen bij klusjes in en rond het te bouwen hospice. In het klussenteam zitten veel mensen die uit de bouw of installatie afkomstig zijn.

Giften

Met het concreter worden van het te bouwen hospice groeit ook de betrokkenheid onder de inwoners van Kaag en Braassem. Dat is onder meer te merken aan het aantal giften van particulieren en bedrijven. Bovendien is er een belangrijke bijdrage door een fonds toegezegd.

Ook het aantal  initiatieven om geld in te zamelen neemt toe. Zo was er onder meer:

• een gift van de Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Kaag en Braassem van vijfhonderd euro, ontvangen tijdens de nieuwjaarsreceptie;
  • een gift van de bewoners van Veenstaete aan de Saskia van Uylenburglaan in Oude Wetering van 330 euro, ingezameld tijdens de nieuwjaarsreceptie;
  • een gift van de handwerkgroep De Vlijtige Vingers van Zorgcentrum Huize Jacobus van honderd euro, onder leiding van Riet Disseldorp, Mary Tiele en Leontien van Klink, door 27 dames wekelijks bij elkaar gebreid door vestjes, truitjes en dekens te verkopen;
  • eeen gift van de familie Van den Boogaard van vijfhonderd euro, bijeengebracht tijdens de uitvaart van de heer Van den Boogaard.

Amandi is blij met elke gift, groot en klein. Naast de geldbedragen ontving Amandi ook twee boeken voor op de plank in het hospice: ‘Lijden verlichten’ van pastor Marinus van den Berg met voorin de persoonlijke boodschap: “Lezen kan verhelderen als ’t donker is”. En ‘Dik water’ over succesvolle ondernemers in Kaag en Braassem, samengesteld door Annemieke de Man, Erna Rotteveel en Dimmy Olijerhoek.

Amandi bedankt alle gevers.

Stem op Hospice Amandi

Stichting Hospice Amandi maakt bij een goede-doelenactie kans op een bedrag van 500, 1000 of 2000 euro. De stichting is genomineerd door EFK, een bedrijf in Alkmaar dat  financiële diensten verleent, onder meer bij gemeenten. De andere genomineerden zijn Voedselbank Gooi en Omstreken en Klavertje2.
De genomineerde die de meeste stemmen vergaart wint het hoogste bedrag. Er kan tot 1 februari worden gestemd. Klik hier om uw stem uit te brengen.
Stem allen.

Meer vrijwilligers nodig

Nu de bouw van het hospice dichterbij komt, is Amandi op zoek naar vrijwilligers, naast de tientallen die zich inmiddels al hebben aangemeld. Het gaat om hulp bij de zorg, maar ook in de keuken en bij het onderhoud van de tuin.
Halverwege dit jaar zal een informatiebijeenkomst worden gehouden. Eind dit jaar of begin volgend jaar start dan een korte opleiding voor de vrijwilligers. Om vrijwilliger te worden in het hospice is geen achtergrond in de zorg nodig. Tijd en ruimte in hoofd en hart is vooral belangrijk. Om het project te laten slagen zijn zestig tot zeventig vrijwilligers nodig die minimaal vier uur per week beschikbaar zijn.
Heeft u belangstelling om vrijwilliger te worden bij Hospice Amandi of kent u iemand in uw omgeving, dan kunt u contact opnemen met coördinator Jenny van Velzen via info@hospiceamandi.nl

Informatieavond Nieuwe Wetering

Op dinsdag 24 januari organiseert de Stichting Hospice Amandi met medewerking van de gemeente Kaag en Braassem in de voormalige basisschool De Meerpaal in Nieuw Wetering voor omwonenden en belangstellenden een informatieavond over het te bouwen hospice op die locatie.
Wethouder Floris Schoonderwoerd en medewerkers van Hospice Amandi zijn aanwezig om alles te vertellen over de actuele stand van zaken rondom de komst van het hospice.
Ook kunnen de bouwplannen worden ingezien en is er gelegenheid voor het stellen van vragen.
De bijeenkomst begint om 19.30 uur en eindigt om ca. 21.00 uur.

Dit nieuws en méér leest u op www.hospiceamandi.nl