Nieuwsbrief 3, mei 2017

Formidabel bedrag van Roparun

De Stichting Roparun heeft voor de inrichting van het in Nieuwe Wetering te bouwen hospice Amandi het formidabele bedrag van € 120.000,- toegezegd.
De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam, waarbij mensen – in teamverband – een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. De verwachting is dat veel van de toekomstige gasten van het hospice kankerpatiënten zullen zijn. Daarom past ons project uitstekend bij de doelstelling van Roparun.
We bedanken het bestuur van Stichting Roparun zeer voor de genereuze toezegging.
De Roparun van dit jaar vindt plaats van 3 t/m 5 juni. Meer informatie vindt u op www.roparun.nl

Andere giften

Naast het bedrag van Roparun was er een schenking van € 5.000,-  van een stichting die onbekend wenst te blijven; ook kwamen grote bedragen van bedrijven en particulieren:
- Zo ontvingen we € 5.000,- van scheepsbouwer Royal Van Lent op Kaageiland.
- Van de Fred Foundation, een organisatie die zich inzet voor het mooier maken van de wereld, mochten we ook € 5.000,- ontvangen.
- De Stichting Alarmering Bejaarden Alkemade (SABA) schonk € 1.000,-.
- Van Miranda van der Meer ontvingen we een gift van ruim € 2.500,- bijeengebracht tijdens de uitvaart van haar echtgenoot Sjoerd van der Meer. Hij overleed 24 april op 51-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker, na een jaar ziek te zijn geweest. De familie vroeg om een gift voor Amandi in plaats van bloemen.
- Apotheek Alkemade heeft ons verrast met een flinke bijdrage. Zij zetten regelmatig een goed doel in het zonnetje en voor de komende periode is dat Hospice Amandi. Een folder met donateurskaart vindt u in de Apotheek.
- En zo waren er meer giften van particulieren, vaak ingezameld tijdens verschillende gelegenheden en gestort op ons bankrekeningnummer  NL20 RABO 0128 1517 30.
Iedereen hartelijk bedankt.

Donateurs

Er zijn weer nieuwe donateurs bij gekomen en zij zijn meer dan welkom. Sinds kort is er een nieuwe kaart waarmee u zich als donateur kunt aanmelden. Zie hiervoor onze website.

Jaarverslag

Op de website wordt binnenkort het jaarverslag van 2016 geplaatst.

Avond voor vrijwilligers

Hospice Amandi en Amandi Thuis organiseren op dinsdag 23 mei een speciale avond voor al hun huidige en toekomstige vrijwilligers. De avond is gekoppeld aan de nationale dag ‘Aandacht voor Sterven’, een dag later.
Har Meijer, huisarts in ruste, columnist en begaan met terminale zorg, is uitgenodigd om te komen vertellen over zijn ervaringen uit de praktijk.
Daarnaast worden de aanwezigen op de hoogte gebracht van de laatste stand van zaken rond het hospice-in-oprichting en van de acties die de komende maanden worden opgezet om donateurs te werven. Hiervoor zijn nieuwe kaarten met een kleine attentie beschikbaar.
De avond vindt plaats bij het installatiebedrijf Vink op het Veenderveld te Roelofarendsveen; deze ruimte wordt gratis ter beschikking gesteld.

Sluisconcert

Tijdens het eerste weekend van juli is er in Roelofarendsveen veel actie rond Amandi.
Zaterdag 1 juli vindt het Sluisconcert plaats.
Die avond is de sluis van Roelofarendsveen wederom het decor van het onovertroffen gratis toegankelijke Sluisconcert. Een muziekpodium boven de sluisdeuren zorgt voor een unieke, sfeervolle ambiance, waarvan u, afgemeerd met uw boot of op de kade, van kunt genieten.
Naast het muzikale programma zal bij deze editie ‘de tulp’ centraal staan.
Amandi zal bij het Sluisconcert met veel vrijwilligers aanwezig zijn om donateurs te werven en ook zal vanaf het podium worden opgeroepen het hospice-in-oprichting te steunen.
Houd voor meer informatie de Facebookpagina in de gaten en zet 1 juli alvast in uw agenda!

Rondje Ka

Zondag 2 juli wordt  het jaarlijkse Rondje Ka georganiseerd.
Ook hier is Amandi met een stand aanwezig. De organisatie van het Rondje Ka schenkt de opbrengst van het wandelevenement dit jaar aan Amandi, waarvoor, bij voorbaat, hartelijk dank.
Loop ook een RondjeKa ( < klik hier voor de details ) en steun Amandi!

Andere activiteiten

Vrijwilligers van Amandi komen niet alleen in actie bij de hierboven genoemde evenementen. Ook bij de braderie in Leimuiden (14 juni), de Open Dag Waterrecreatie Woubrugge (17 juni), de Rabo Fietstocht (25 juni) en de braderie in Oude Wetering (8 juli) zal aandacht worden gevraagd voor het hospice. De volledige datumlijst staat verderop in deze nieuwsbrief.

Nieuwe secretaris

Sinds kort heeft het bestuur van de Stichting Hospice Amandi een nieuwe secretaris. Hieronder stelt zij zich voor.
"Ik ben Jolanda Bogaards, 58 jaar, woonachtig in Roelofarendsveen. Vanaf april versterk ik het bestuur in de functie van secretaris.
Ik heb vroeger gewerkt als secretaresse, beleidsmedewerker en ambtelijk secretaris, maar ben inmiddels al meer dan 20 jaar personeelsadviseur. Daarnaast ben ik ook regelmatig actief als zelfstandig loopbaanadviseur.
Waarom heb ik me aangemeld bij Amandi? Al langere tijd zoek ik naar bij mij passende mogelijkheden om meer te kunnen betekenen voor vooral zieke en kwetsbare medemensen. Dat heeft er onder meer toe geleid dat ik bij mijn huidige werkgever terecht ben gekomen: Integraal Kankercentrum Nederland. Daar ondersteun ik onder meer de afdeling Palliatieve zorg. Ik hoorde daar van de vele ontwikkelingen die spelen en het vele mooie werk dat nog gedaan kan worden. Nadat ik ook zelf van dichtbij heb meegemaakt hoe belangrijk een goede ondersteuning in de laatste levensfase is, groeide bij mij de behoefte daar zelf ook iets aan bij te dragen. Toen ik in het Witte Weekblad las van het initiatief van hospice Amandi, nota bene in mijn eigen gemeente, vielen de puzzelstukjes in elkaar, want toen ik informeerde naar de mogelijkheden, bleek dat zij zochten naar een secretaris. Mijn kwaliteiten liggen vooral op het administratieve, organiserende en personele vlak; daarom past deze functie mij wonderwel. Dus solliciteerde ik, met succes.
Ik ben met veel enthousiasme aan de slag gegaan en hoop samen met alle andere bevlogen vrijwilligers iets moois tot stand te brengen: hospice Amandi, een liefdevolle plek waar kwaliteit van leven voorop staat, ook bij het sterven.
Mijn e-mailadres is secretaris@hospiceamandi.nl."

Kantoor

Sinds kort beschikt de Stichting Hospice Amandi over een eigen kantoor in het Hof van Alkemade in Roelofarendsveen.
Daar wordt vergaderd en daar is ook onze coördinator Jenny van Velzen vaak te vinden.
Als u vragen of goede ideeën heeft, dan kunt u daar een afspraak met haar maken. Haar mobiele nummer is 0621924271.

Activiteitenkalender

23 mei Avond voor vrijwilligers Amandi.
14 juni Braderie Leimuiden.
17 juni Open Dag Waterrecreatie Woubrugge.
25 juni Rabo Fietstocht.
1 juli Sluisconcert Roelofarendsveen.
2 juli Rondje Ka Roelofarendsveen.
8 juli Braderie Oude Wetering.

Tot slot

Amandi stelt het op prijs als u de nieuwsbrief doorstuurt naar familie, vrienden en kennissen.

Geplaatst in Archief.