Actualiteiten Amandi

februari 2019
Op 20 februari heeft Stichting Amandi Hospice en wethouder Petra van der Wereld de overeenkomst voor het Amandihuis ondertekend. Met dit feestelijk moment, waarvoor de stichting al jarenlang en op eigen initiatief in touw is, kan begonnen worden met de bouw op het terrein van de oude basisschool, Noordveenweg 12 te Nieuwe Wetering.
De bouw van het Amandihuis gaat komende zomer van start. Medio 2020 hopen we de deuren te openen.

 

februari 2019
Op de zondag voor Valentijnsdag zet Buurman Toon op De Baan 37 in Oude Wetering de deur van de kwekerij weer wijd open. Die dag kunnen er weer tulpen worden geplukt, waarbij de opbrengst is bestemd voor een goed doel. Dit jaar is dat Stichting Droomdag, een organisatie die zich inzet om gezinnen met kinderen met een ernstig zieke ouder een mooie dag te bezorgen.
Vorig jaar was Hospice Amandi het goede doel. Op het filmpje is te zien hoe  coördinator Jenny van Velzen van Amandi als het ware het ‘stokje’ doorgeeft aan een vertegenwoordigster van Stichting Droomdag.
Buurman Toon is een kleinschalige zorg- en beleveniskwekerij van de familie Volwater, ontstaan vanuit het idee om iets te betekenen voor de medemens en de maatschappij. Het is een plek waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag kunnen zonder werkdruk, in samenwerking met vrijwilligers. Samen zorgen zij voor een mooi vers product; de komende maanden tulpen en vanaf juli dahlia’s.

 

augustus 2018
Klik op de afbeelding voor het jaarverslag .

juli 2018

Uit handen van Mieke van der Meer, coördinator van Amandi Thuis, ontving Marja van de Haak een mooie ingelijste pentekening van Oude Wetering.
De ingelijste tekening is geschonken door Veenerick en is gemaakt door Madelène van der Geest uit Oud Ade. Deze tekening – en die van vele andere dorpen in de gemeente – is als ansichtkaart te koop bij Veenerick.

Marja nam tijdens de braderie in Oude Wetering deel aan de verloting van de tekening. De opbrengst is voor Amandi: vrijwilligers die zowel aan huis als in het toekomstige hospice zorg verlenen aan terminale cliënten. Marja kent de zorg van Amandi: haar man is drie jaar geleden overleden en ze werd in die moeilijke tijd bijgestaan door vrijwilligers van Amandi Thuis. Ze steunt de organisatie graag, de vrijwilligers hebben in die fase veel voor haar gedaan.

Amandi is nog op zoek naar nieuwe zorgvrijwilligers, die na een gerichte opleiding bij ernstig zieken thuis of in het hospice “er zijn” en lichte zorgtaken verrichten. Daarom organiseert zij twee informatiebijeenkomsten: dinsdag 31 juli om 10 uur in het Hof van Alkemade in Roelofarendsveen en maandag 3 september om 19.30 uur in Café Keijzer, Dorpsstraat 30 in Leimuiden. Aanmelden is gewenst via info@amandi-thuis.nl.

Mieke van der Meer, 06-22297924

 

     

mei 2018
Bestuursleden en vrijwilligers van Amandi poseren na het zetten van handtekeningen. Met het dichterbij komen van de bouw van het Amandihuis in Nieuwe Wetering, wordt ook het werk van de nu al actieve vrijwilligers serieuzer. Om dat te onderstrepen werden onlangs door het bestuur van Amandi en de vrijwilligers handtekeningen gezet onder een overeenkomst waarin een en ander is vastgelegd. Welkom aan deze vrijwilligers van het secretariaat, administratie, ICT, PR & Communicatie, werkgroep Zorg en Bouw!

 

Evenementen en berichten van oudere datum
Deze kunt u terugvinden in onze Nieuwsbrieven.